Officiellt: Jagad av Chelsea – klar för Valencia

Abdennour skriver på för den spanska klubben

Chelsea har missat ytterligare en mittback i jakten på förstärkningar till försvaret. Efter missen av John Stones tidigare i veckan är nu även Aymen Abdennour ut att vara en omöjlig värvning för Jose Mourinho. Detta då den tunisiske mittbacken är klar för spanska Valencia.

Chelsea har under sommaren varit på jakt efter en mittback för att stärka upp försvaret. Länge handlade rapporterna om Evertons John Stones, som man också övertygade så pass mycket att den unge försvararen valde att lämna in en övergångsansökan till Everton. Men trots att 21-åringen alltså ville lämna, och rapporter om bud på över 500 miljoner kronor valde Roberto Martinez och hans stab att nobba sin guldklimp en flytt till de regerande Premier League-mästarna.

Jagade Abdennour – som lämnar för Valencia

Utan möjlighet att värva Stones siktade Jose Mourinho istället in sig på AS Monacos Aymen Abdennour, detta enligt The Guardian. Men nu har London-klubben också ha missat den möjligheten, då Abdennour istället för en flytt till Stamford Bridge är helt klar för spanska Valencia. – Aymen är en de främsta försvararna i Europa och har en stor potential, säger Valencias president Lay Hoon Chan till klubbens officiella hemsida.

Uppges kosta 30 miljoner euro

Abdennour ska under lördagen ha genomgått läkarundersökningen med den spanska klubben, som letat efter en ersättare till Manchester City-flyktande Nicolas Otamendi. Den 26-årige tunisiern skriver på för fem år med sin nya klubb, och enligt L’Equipe ligger transfersumman på 30 miljoner euro.

Inte den första som lämnar efter satsningen

Mittbacken hämtades in till AS Monaco som en del av den franska klubbens storsatsning, men i takt med att ägaren Vadim Vasilyev börjat trappa ner har flera av klubbens stjärnor också lämnat. Utöver den senaste försäljningen av Abdennour har bland andra Geoffrey Kondogbia och Yannick Ferreira-Carrasco packat väskorna och lämnat furstendömet under sommaren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply