Officiellt: Man United säljer en mittback och lånar ut en

Jonny Evans säljs till West Bromwich och Tyler Blackett lånas ut

Varken Jonny Evans eller Tyler Blackett har fått förtroende av Louis van Gaal under säsongsinledningen. Manchester United har nu bekräftat att man säljer Evans till West Brom samtidigt som man lånar ut Blackett till Celtic.

Jonny Evans var den spelare i Manchester Uniteds A-trupp som tillhört laget längst förutom Wayne Rooney. Sedan 2007 har Evans varit i A-truppen och skördat stora framgångar. På sina 179 starter och 19 inhopp har det blivit tre PL-titlar, två Ligacupvinster och en seger i klubblags VM. Men nu är Evans-eran i Manchester United slut.

Under lördagen bekräftade Man United på sin officiella hemsida att Evans har skrivit på för West Bromwich.  Övergångssumman är inte avslöjad för 27-åringen men det har pratats om mellan 50-90 miljoner kronor i engelsk media.

Lånar ut Blackett till skotska giganterna

I samma veva passade Man United på att låna ut Tyler Blackett. Den 21-åriga mittbacken fick stort förtroende förra säsongen, med blandat resultat, men han har inte fått spela under den nyligen startade säsongen. U21-landslagsmannen skrev dock på ett nytt långtidskontrakt med klubben så sent som i februari vilket betyder att klubben tror på honom.

Det är Celtic som lånar Blackett resten av säsongen. Utlåningen innebär troligtvis att Celtics mittback Virgil Van Dijk flyttar till Premier League och Sunderland innan transferfönstret stänger på tisdag.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply