Bekräftat: Chelsea förlänger med Marco van Ginkel

Van Ginkel förlänger till 2019 med London-klubben

Den nederländske mittfältaren har imponerat på Chelsea. Nu kommer hans belöning: ett nytt kontrakt till 2019. Dock kommer han inte spela i klubben den här säsongen.

Det var under sommaren 2013 som Chelsea la beslag på den då 21-årige mittfältaren. Marco van Ginkel sågs vid det här laget som en stor talang men fick trots det svårt att slå sig in i London-lagets startelva. Därför blev han utlånad.

Efter att ha tillbringat en säsong i Milan och en höst i Stoke blev det i februari förra året klart att Van Ginkel skulle återvända till sitt hemland för att få mer speltid i PSV.

Imponerat på tränaren

I den nederländska ligan har han blivit ett stort namn och han har även imponerat på Chelseas tränare Andrea Conte. Italienaren har uppgetts behöva förstärkning på mittfältet och nu kan den holländske 24-åringen vara rätt man att ta över då exempelvis Oscar lämnat för spel i Kina. Förutom holländaren väntas även Chelsea försöka värva in en annan ersättare för brassen. Silly Season Sverige har tidigare rapporterat om att Real Madrids James Rodriguez finns på PL-klubbens önskelista.

Hur mycket Chelsea erbjudit Van Ginkel i lön är ännu inte offentliggjort, men klubben bekräftar det nya kontraktet på sitt officiella Twitter-konto. Han kommer dessutom att tillbringa resten av säsongen i PSV.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply