Uppgifter: Marseille vill värva Arsenals Olivier Giroud

Uppgifter: Marseille vill värva Arsenals Olivier Giroud

Anfallaren är av intresse för Ligue 1-klubben

Arsenal-anfallaren Olivier Giroud får allt mindre och mindre speltid i Londonklubben och nu rapporteras det att franska Marseille är intresserade av att värva tillbaka fransosen till hans hemland.

Olivier Giroud har spelat för Arsenal sedan 2012, då han anlände från franska Montpellier för rapporterade 12 miljoner euro, och har gjort en hel del mål för Londonklubben. Men de senaste säsongerna har det blivit allt mindre och mindre speltid för anfallaren, som enbart har lyckats få in åtta mål på 17 matcher för Arsenal, och den 30-årige fransosen är inte en favorit hos tränare Arsene Wenger.

Detta har fått franska Olympique Marseille att se sin chans och enligt TMW skall Ligue 1-klubben vara intresserade av att värva tillbaka Giroud till sitt hemland under sommarens transferfönster. För närvarande står fransosen under kontrakt med klubben till 2019, men skulle kunna vara intresserad av att lämna för en chans att få mer speltid på planen. Den franske landslagsmannen har varit lätt skadad under säsongen och har inte prioriterats på anfallet. Tidigare har det rapporterats om att italienska lag som Milan, Napoli och Inter skall ha haft ett intresse av anfallaren, men det har även talats om att Giroud kan komma att förlänga med den engelska klubben, men ännu har ingenting hänt. För närvarande står han på Arsenals lönelista med en rapporterad inkomst på runt 6 miljoner euro.

Arsenal åkte nyligen på en stor smäll mot Bayern München i Champions League, där Giroud spelade 13 minuter, och det återstår att se hur returmötet blir de båda lagen emellan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply