Uppgifter: Marquinhos förlänger med PSG

Uppgifter: Marquinhos förlänger med PSG

Den unge mittbacken förlänger med fransmännen

Paris Saint-Germains unge och mycket lovande mittback Marquinhos rapporteras vara beredd på att förlänga ytterligare fyra år med klubben och avspisar Barcelona i farten, då katalanerna var mycket intresserade av brasilianaren.

Paris Saint-Germain sitter inne på en juvel i deras försvarslinje, i form av den unge och mycket lovande mittbacken Marquinhos. Den brasilianske mittbacken, som anlände till klubben från italienska AS Roma 2013 för dryga 26 miljoner pund, har fått spela i princip alla matcher under den pågående säsongen för de regerande ligamästarna PSG och har kommit att bli en viktig kugge i huvudstadslagets trupp. Det har tidigare ryktats om att bland annat FC Barcelona ska vara intresserade av att värva in mittbacken, speciellt då katalanerna har lite problem i deras försvarslinje för tillfället. Även Arsenal, Chelsea och Manchester United var tidigare bland de klubbar som ryktades kunna lägga beslag på försvararen.

Nu rapporterar den engelska tidningen The Sun att Marquinhos skall vara beredd på att skriva under en förlängning med PSG och stanna kvar på deras lönelista till 2021, vilket innebär fyra år till i Paris för brasilianaren. 22-åringen var en av de topp fem dyraste försvararna genom tiderna innan Manchester City snappade upp John Stones från Everton för 47.5 miljoner pund.

PSG har det dock lite tight med reglerna kring Financial Fair Play och kan behöva sälja av spelare för att möta de förhållanden som krävs. Det blev inte bättre då den franska klubben i januari värvade in Julian Draxler från Wolfsburg och slog lag som Arsenal till mittfältaren, men kan nu komma att behöva sälja andra spelare istället. Man kommer även att spela returmötet mot Barcelona i Champions LeagueCamp Nou, där returmötet kommer att ske i början av mars.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply