Uppgifter: Real Madrid accepterar bud på Benzema?

Fransmannen kan hamna i Arsenal

Arsenal har varit kraftigt ihopkopplade med Karim Benzema den senaste tiden. Gunners ska även ha lagt ett bud, som Real Madrid tackade nej till. Men enligt engelska medier är nu Arsenal redo att erbjuda mer pengar för Benzema och rapporter i Spanien hävdar att Real kommer att acceptera budet.

Den engelska storklubben Arsenal har länge varit på jakt efter en anfallare i världsklass. Under den förra säsongen var det Olivier Giroud som fick förtroendet som första-striker och gjorde det med den äran, men klubben vill ha ut mer från anfallspositionen. Tack vare Arsene Wengers goda relation med Real Madrid finns det nu en möjlighet för The Gunners att locka till sig en fransman av hög internationell klass.

Kommer att höja sitt bud

Arsenal la i dagarna ett bud på Real Madrid-anfallaren Karim Benzema, som Wenger har högst upp på sin önskelista. Budet låg på 31.3 miljoner pund men den spanska klubben gav då avslag. Men nu uppger den engelska tidningen Metro att Arsenal är redo att erbjuda mer pengar för den franske landslagsspelaren. Klubben kan tänka sig att gå upp hela vägen till 40 miljoner pund, motsvarande 540 miljoner kronor, för att få till en affär.

Spanska rapporter i form av Fichajes.net hävdar att Real Madrid hade haft svårt att motstå ett bud av den klassen och skulle då kunna tänka sig att acceptera budet.

Om Benzema skulle flytta till Arsenal väntas Real Madrid värva Marco Reus från Dortmund, enligt Metro.

Har 78 A-landskamper för Frankrike

Karim Benzema är en given spelare i det franska landslaget, där han sedan debuten i mars 2007 har spelat hela 78 A-landskamper. 27-åringen kom till Real Madrid från Lyon under 2009 och har gjort 123 mål på 241 matcher i den spanska huvudstadsklubben, vilket är ett imponerande facit.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply