Officiellt: Arsenal förlänger med Cazorla och Walcott

Officiellt: Stjärnduon förlänger med Arsenal

Under fredagen offentliggjorde klubben det hela på sin hemsida, nyheter som de flesta Arsenalsupportrarna har väntat länge på att höra.

Sani Cazorla och Theo Walcott har båda gått med på att förlänga sina kontrakt med Arsenal, det rapporterade klubben under fredagseftermiddagen. Theo Walcott är den spelare i laget som varit där längst och förra säsongen gjorde han sig 300:e match i den rödvita tröjan. Totalt har han gjort 76 mål sen han skrev på för Emirates-klubben 2006. Spelaren som avslutade förra säsongen i en väldigt bra form stod för ett hattrick i sista ligamatchen mot West Bromwich Albion men det tog inte slut där. Den engelske landslagsmannen gjorde även öppningsmålet i FA Cup-finalen mot Aston Villa en vecka senare, en final som man tillslut vann.

Arsene Wenger var väldigt nöjd med att spelarna förlängt, och den franske tränaren passade på att berömma de båda lite extra när han intervjuades av klubbens hemsida.

”Vi är väldigt glada över att ha förlängt både Santi och Theos kontrakt. Både är väldigt bra spelare som är otroligt viktiga och inflytelserika i vår trup. Förutom att de bidrar otroligt mycket på planen i spelet har de mycket rutin och är väldigt populära utanför planen” kommenterade lagets tränare om de båda spelarna.

Spanjoren Santi Cazorla som kom från Málaga 2012 har hunnit bli 30 år men trots åldern stod han för en fin säsong under det gångna året. Totalt blev det 53 matcher för spanjoren, vilket är mer än någon annan spelare i truppen. Totalt har den spanske landslagsmannen dragit på sig den rödvita tröjan vid 148 tillfällen sen han skrev på för klubben och under de tre år som han varit i klubben har han gjort 27 mål. Spelaren har även mer än 70 landskamper på kontot och var med i det lag som vann EM både 2008 och 2012.

Enligt BBC skriver Walcott på ett fyraårs-kontrakt medan Cazorlas kontraktsdetaljer fortfarande är oklara.

Källor: arsenal.com – bbc.co.uk

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365