TOPP 5: Målfarligaste vänsterfötterna i Premier League

bet365

Vilken spelare avlossar egentligen bäst avslut med vänsterfoten?

Säsongen är slut och det blev som ni alla vet Chelsea som tog hem Premier League den här säsongen. Målfarliga spelare Premier League? Målfarligaste spelare Premier League blev Sergio Agüero. Vinnaren av ligans skytteliga blev i slutändan den argentinske anfallsstjärnan Sergio Agüero på 26 gjorda mål. Men hur ser det egentligen ut när vi tar en titt på målskyttar med enbart vänster fot? Vem är egentligen Premier Leagues bästa vänsterskytt?

Spelare med den bästa vänsterfoten

Vilken spelare har världens bästa vänsterfot? Vi på Silly Season Sverige kan nu ge er listan på de fem främsta målskyttarna med vänsterfoten i Premier League, säsongen 2014/2015. Och faktum är att ingen av Premier League-mästarnas spelare tar sig in på listan som redovisar statistik över de målfarligaste vänsterskyttarna i Premier League. 

Fotnot: Har två spelare gjort samma antal mål med vänsterfoten så gör vi först urvalet genom att sortera efter så få spelade matcher som möjligt. Därefter går vi efter så många antal gjorda mål som spelarna mäktat med under säsongen i Premier League. Här kommer vår lista över spelare med världens bästa vänsterfot.


 

5. Robin van Persie, Manchester United

Håll i hatten, på femte plats kommer den holländske stjärnan Robin van Persie. Anfallaren har fått utstå hård kritik den gångna säsongen och precis som förra säsongens lagkamrat Radamel Falcao, så talar mycket för att tiden på Old Trafford snart kan vara över.

Men kanske kan vi få Louis van Gaal att tänka om i och med den här listan. Det är nämligen så att den rutinerade anfallaren, som tidigare spelat för Arsenal, den gångna säsongen mäktade med sex mål i Premier League, direkt från vänsterfoten.  Totalt blev det tio stycken mål för The Red Devils den numera avslutade säsongen.

FotnotRobin van Persie har samma antal gjorda mål med vänsterfoten som Romelu Lukaku, men går före på grund av färre spelade matcher.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply