Pochettino: ”Dembele är ett fotbollsgeni”

Pochettino: ”Dembele är ett fotbollsgeni”

Tränaren hyllar mittfältaren

Tottenhams tränare Mauricio Pochettino höjer sin mittfältare Moussa Dembele till skyarna och menar på att mittfältaren är ett riktigt geni på fotbollsplanen, något han visade i deras senaste match mot ärkerivalerna Arsenal.

Tottenhams mittfältare Moussa Dembele har under Mauricio Pochettinos ledning gått från klarhet till klarhet. Den belgiske mittfältaren anlände till Londonklubben 2012 från Fulham och har sedan dess representerat Lilywhites. Vid hans ankomst var han inte mer speciell än någon annan men allt eftersom tiden har gått har mittfältaren vuxit in i en roll som ett stadigt ankare på mittfältet och efter gårdagens North London Derby mot Arsenal, som tog plats på Emirates Stadium, hyllar hans tränare Pochettino honom nu till skyarna.

– Dembele är ett geni. Han kunde bara spela 20 minuter mot (Bayer) Leverkusen men idag var han en av de bästa, insisterar den argentinske tränaren till den engelska tidningen The Evening Standard.

– Vi visade upp en stark insats från hela laget. Det var en mycket tävlingsinriktad match och det var en mycket bra match att kolla på.

Argentinaren kommenterade även på läget gällande Kyle Walker, som togs av skadad i slutet av den andra halvleken med en fotskada.

– Walker vet jag inte – jag har inte haft tid att se honom. Han är med läkaren. Alli har åkt på ett litet problem i knäet, avslutade Pochettino.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply