Jack Wilshere kan återvända till Arsenal

“Han behövs i London”

Jack Wilshere har dragits med många skador, något som innebar att Arsene Wenger valde att låna ut honom till Bournemouth den här säsongen. Nu kan engelsmannen dock komma att återvända till Arsenal.

Arsenal-mittfältaren Jack Whilsese kan fortfarande ses som en talang. Han har redan gjort över 100 matcher för London-klubben och tillhört laget sedan 2008, det trots att han bara är 24 år gammal. Han har däremot inte lyckats få sitt stora genombrott än då skador hållit honom borta flera gånger.

Inför den här säsongen hade skadorna varit ett sånt stort problem att tränaren Arsene Wenger ansåg det vara bättre att låta honom testa lyckan i en mindre klubb, där han med största sannolikhet skulle få mer speltid.

Osäker på framtiden

Så blev det också. Wilshere har varit ovärderlig för Bournemouth den här säsongen och han är en av anledningarna till att nykomlingen för tillfället ligger på en imponerande tiondeplats. Till helgen möts Bournemouth och Arsenal i ligan och enligt Sky Sports Adam Bate är det dags att London-klubben plockar hem sin mittfältare igen.

– Han behövs i Arsenal om klubben vill vinna titlar, skriver Bate i en kolumn.

Dock är inte Wilshere själv lika övertygad om att det vore rätt steg att gå. Han har tidigare sagt att han är osäker på sin framtid samt att han uttryckt en besvikelse på Arsenal då han i somras ville stanna i laget, men ändå tvingades ut på ett lån till Premier League-konkurrenten. Dessutom uppges AC Milan hålla ögonen på engelsmannen. Den italienska klubben sägs vara beredda att ge Wilshere en viktig roll på mittfältet.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply