Cazorla uttalar sig om Benzema

Arsenal-mittfältaren tror inte att klubben värvar Benzema

Real Madrid-anfallaren Karim Benzema, 27, har ryktats på väg bort till Arsenal. Men Premier League-klubbens mittfältare Santi Cazorla, 30, förväntar sig inte att fransmannen värvas.

Premier League-säsongen drar i gång på lördag men Arsenal spelar sin första match på söndag när de välkomnar West Ham till sin hemmaarena Emirates Stadium. Förra säsongen slutade med en tredje plats för The Gunners och därmed är de direktkvalificerade till gruppspelet av Champions League som drar i gång i september.

På jakt efter Benzema – men kan tvingas tänka om

London-klubbens manager, Arséne Wenger, har varit på jakt efter en central anfallare för att förstärka truppen under sommaren. Den som det ryktats allra mest om är Karim Benzema, 27, som gjorde 22 mål på 46 matcher för Real Madrid förra säsongen.

Men Wengers jakt på den franske landslagsanfallaren har stött på tuffa motgångar då både spelarens agent och Real Madrid-managern Rafael Benítez har bekräftat att 27-åringen inte är till salu.

”En fantastisk spelare”

Arsenals spanske landslagsmittfältare Santi Cazorla, 30, har nu gått ut i en radiointervju och uttalat sig om Benzemas eventuella övergång till Premier League-klubben.

– Benzema är en fantastisk spelare. Alla skulle vilja ha honom i sitt lag, men tränaren [Arsene Wenger] har redan en trupp och kommer antagligen inte hitta en ny anfallare, berättade Cazorla för Radio Cope, som London Evening Standard hänvisar till.

I nuläget ser det alltså ut som att Benzema blir kvar i den spanska huvudstadsklubben, men det är fyra veckor kvar på transferfönstret och på den tiden kan det inträffa många oväntade händelser.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply