Uppgifter: Lyons beslut öppnar upp för Liverpool

Lacazette ser ut att lämna Lyon

Den franske anfallaren, Alexandre Lacazette, kommer troligtvis att lämna Lyon under den närmsta tiden sedan stjärnan nu fått klartecken att han är fri att hitta en ny klubb om han så vill. Med Liverpool och Arsenal som intressenter ser det ut som om Lacazettes nästa äventyr blir spel i Premier League.

Alexandre Lacazette gjorde en magisk säsong i Ligue 1 under fjolåret. Med sina 27 mål på 33 spelade matcher i Frankrikes högstaliga så slutade han som en ohotad skyttekung och Lacazette bar stundtals Lyon på sina axlar, vilket ledde fram till en mycket fin andraplacering i ligan.

24-åringen har under hela sin aktiva fotbollskarriär spelat i Lyon. Anfallaren, som har åtta A-landskamper för Frankrike på meritlistan, fostrades i klubben som ungdom och i juli 2009, som 18-åring, tog han klivet upp till A-laget. Där har Lacazette utvecklats för varje säsong som gått och den absoluta höjdpunkten hittills var fjolårssäsongen, men nu talar mycket för att ett nytt kapitel i fransmannens karriär kommer att skrivas.

Intresse från Premier League

Enligt franska L´Equipe så ska Lyon under onsdagen ha meddelat Lacazette att han nu är fri att söka sig till en ny klubb. Det har tidigare ryktats om att forwarden velat tvinga till sig en övergång och nu får Lacazette som han vill.

Liverpool och Arsenal är klubbarna som ligger närmast till hands, där det framförallt ryktas om ett stort intresse från den förstnämnda klubben. Brendan Rodgers har tidigare under transferfönstret redan hämtat in Roberto Firmino och Christian Benteke för att förstärka anfallslinjen, men med pengarna från Raheem Sterling-försäljningen vill man nu även köpa loss Lacazette.

Alexandre Lacazette spelade 90 minuter i Lyons supercup-förlust mot Paris Saint-Germain som ägde rum i lördags.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365