Officiellt: Heskey förlänger med Bolton

Den rutinerade anfallaren förlänger med Championship-klubben

Emile Heskey, 37, blir kvar i Bolton Wanderers en säsong till. Det står klart efter att engelsmannen skrivit på ett nytt ettårskontrakt med Championship-klubben under onsdagen.

Det var ett tag sedan han var som bäst, den rutinerade engelsmannen Emile Heskey. 37-åringen gjorde sin senaste landskamp för England i VM-turneringen 2010 när engelsmännen åkte ut mot Tyskland i åttondelsfinalen. Sammanlagt blev det sju mål och tio målgivande passningar på 61 A-landskamper för anfallaren.

Född och uppfostrad i Leicester

Under karriären har Heskey spelat i en rad olika klubbar – han fostrades i ungdomsakademin hos Leicester City dit han kom redan som nioåring. När han var 17 år, 1995, debuterade han för klubbens A-lag och därefter stannade han ända fram till 2000 då han värvades till Liverpool för 11 miljoner pund.

Efter fyra år och 204 matcher för Merseyside-klubben såldes han vidare till Birmingham innan han gick vidare till först Wigan och sedan Aston Villa. Han hade också en sejour i den australiska ligan med Newcastle Jets innan han i december 2014 kom till Bolton Wanderers på fri transfer.

Ett mål på 18 matcher räckte långt

Heskey värvades på ett korttidskontrakt över sex månader och gjorde mål direkt i debuten mot Blackburn Rovers men det var också hans enda mål på 18 matcher (varav 13 från start).

Det var dock tillräckligt för att övertyga Championship-klubben om ett nytt kontrakt och nu har Bolton meddelat på deras officiella hemsida att Heskey stannar i klubben även under den kommande säsongen. Han kommer även i fortsättningen bära tröja nummer 19 på ryggen.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365