Uppgifter: Arbeloa kan vara på väg till USA

Arbeloa har fått erbjudanden från två MLS-klubbar

Alvaro Arbeloa har under sina år i Real Madrid varit en nyttig spelare, en spelare som alltid gör sitt jobb på högerkanten. Men under den förra säsongen hade Arbeloa det tufft att ta en helt ordinarie plats i startelvan och värvningen av Danilo gör det inte lättare för den spanske högerbacken. Nu ska Arbeloa, enligt spansk media, titta närmare på två erbjudanden som han mottagit från klubbar i MLS.

Alvaro Arbeloa kom till Real Madrid i juli 2009 från Liverpool. 32-åringen har i den spanska huvudstadsklubben spelat 180 matcher, alla tävlingar inkluderade, och mäktat med sex mål. Under Carlo Ancelotti har Arbeloa sakta men säkert glidit längre och längre ifrån en fast plats i startelvan, mycket tack vare konkurrensen från Dani Carvajal.

När nu Rafael Benítez (som hade Arbeloa i laget under sin tid i Liverpool) tagit över rodret i Real Madrid kunde man tänka sig att Arbeloa skulle få en ny chans att visa upp sig på riktigt, men Benítez kommer troligtvis att satsa på Carvajal och nyförvärvet från Porto, Danilo. Detta faktum gör att Arbeloa nu ska titta närmare på möjligheten att spela i MLS.

Kan flytta tidigare än väntat

Alvaro Arbeloas intentioner angående framtiden har hela tiden varit att försöka ta sig igenom säsongen 2015/2016, för att sedan testa vingarna i USA. Men beslutet att flytta till Nordamerika kan komma tidigare än väntat. Med tanke på att Arbeloa, som kan spela både höger- och vänsterback, är tredjevalet på bägge kanterna i Real Madrid kan den tidigare spanske landslagsmannen flytta redan under detta transferfönstret.

Enligt spanska Univision har Arbeloa mottagit två erbjudanden från klubbar i MLS. Spanjoren ska under den kommande tiden fundera noga och sedan bestämma sig för om det blir en flytt eller inte. Det spekuleras också i att Real Madrid kan tänka sig att släppa Arbeloa gratis, trots att han har ett år kvar på kontraktet. Detta för en lång och trogen tjänst i ”Los Blancos”.

Arbeloa har hittills under sin karriär spelat 58 A-landskamper för Spanien.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply