Uppgifter: Barca-talangen lånas ut

Alen Halilovic närmar sig utlåning

Den unge- och så väldigt talangfulle mittfältaren, Alen Halilovic, fick under gårdagen beskedet om att han kommer lånas ut av Barcelona inför den uppkommande säsongen.

Det är den spanska tidningen, Mundo Deportivo, som kommer med uppgifterna kring Barcas besked om Alen Halilovic. Enligt uppgifter till tidningen ska den kroatiske tonåringen och hans representant, Zoran Stojadinovic, igår haft ett möte med Barcas ledning där det framgick att klubben ännu inte har planer på att använda 19-åringen i sin a-trupp.

Ingen fortsättning i Barcelona B

Under mötet stod det alltså – i och med klubbledningens beslut – klart att Halilovic inte kommer få chansen i Barcelona heller nästa säsong, men också att han inte kommer spela vidare i Barcelonas reservlag, Barcelona B. Reservlaget åkte nämligen ur den spanska andradivisionen förra säsongen, och ledningen vill därför istället se honom spela i en klubb tillhörande en bättre liga, under nästa säsong.

Intresse från Premier League

Var kroaten – som köptes in från Dinamo Zagreb förra sommaren – spelar nästa säsong är alltså för tillfället högst oklart. Det har under en längre tid ryktats om en utlåning till Premier League för mittfältaren, då klubbar som Liverpool, West Ham och Everton vid ett flertal tillfällen uttryckt ett intresse för honom, men de uppgifterna tros inte stämma. De spanska mästarna uppges nämligen frukta att den mängd speltid Halilovic behöver inte kommer erbjudas i den engelska högstadivisionen, och väntas därför se sig omkring efter andra alternativ. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply