Arsenal utnyttjar valutakurser för att värva mittfältare

Euron sjunker i värde i förhållande till den engelska punden – då kan Arsenal passa på att värva den polske landslagsmittfältaren.

Arsenal väntar fortfarande på att göra sitt andra nyförvärv till A-laget för sommaren, då Petr Cech från Chelsea är den enda som har anlänt än så länge under sommaren. Det har ryktats om att man vill förstärka två positioner i laget, nämligen en anfallare och en defensiv mittfältare.

På den förstnämnda positionen har man kopplats ihop flitigt med Real Madrids stjärna Karim Benzema och under de senaste dagarna Edinson Cavani PSG. Även Fernando Llorente har placerats i klubben, men enligt uppgifter till Silly Season Sverige är han klar för Sevilla.

Grzegorz Krychowiak toppar önskelistan

På det defensiva mittfältet ska Arsène Wenger ha haft Sergio Busquets som sin absoluta drömvärvning, men det ser inte ut som att en övergången har minsta chans att bli av denna sommar. Morgan Schneiderlin är också en omöjlighet, då han gick till Manchester United istället tidigare i sommar.

Då ska Wengers idealvärvning vara tidigare nämnda Sevillas Grzegorz Krychowiak, som har imponerat stort i klubben sedan han anlände från Stade de Reims sommaren 2012.

Anledningen till att Arsenal slå till och knyta till sig mittfältaren är att han har en utköpsklausul på 30 miljoner euro, och valutan står sig svag mot det engelska pundet. Därför ska Arsenal vilja passa på när polacken ”bara” kostar 21.4 miljoner pund, istället för de 26 miljoner pund han skulle kosta för ett år sedan, enligt Marca.

Coquelin imponerar inte nog

Francis Coquelin var tillsammans med Hector Bellerin Arsenals två genombrottsmän under förra säsongen, då bägge slog sig in i startelvan på de mest oväntade sätten och gjorde platserna till sina.

Coquelin hade varit utlånad till Charlton under säsongen, men var tvungen att kallas tillbaka på grund av en långtidsskada på lagkaptenen Mikel Arteta. Då vände Arsenals säsong, och fransmannen stod för fenomenala insatser gång på gång. Nu under säsongsinledningen när Coquelin helt plötsligt har förväntningar att motsvara har han inte haft det lika lätt. Han gjorde en horribel insats mot West Ham i premiären, och klandras för att ha stor del i den pinsamma förlusten. Senast mot Crystal Palace hade han det också tufft och blev utbytt redan efter en timme, trots att Arsenal hade en ledning att försvara. Det var på grund av att han blev lite för het och var i närheten av att få ett andra gult kort.

Därför ska Arsène Wenger vilja värva ett nytt ankare på mittfältet, och då ha Coquelin som back-up. Just nu är Coquelin det enda alternativet på positionen, då varken Arteta eller Flamini riktigt håller måttet längre i rollen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365