EXKLUSIVT: Det blir Fernando Llorentes nya klubb

Den spanske anfallaren har placerats i ettflertal klubbar under sommaren, men nu ser det äntligen ut som att transferryktena kan sluta florera kring spelaren. Han har nämligen hittat en ny klubbadress enligt uppgifter till Silly Season Sverige.

Fernando Llorentes tid i Juventus verkar närma sig sitt slut efter ett par tuffa år i klubben. Sedan han anlände till klubben på en fri transfer sommaren 2013 har han inte fått det där förtroendet från tränarna som han önskat sig. Även om konkurrensen blev mindre då Carlos Tevez flyttade till Boca Juniors fyllde klubben på med nyförvärven Mario Mandzukic och Paulo Dybala.

Trots att han inte alltid har fått vara i centrum hos Champions League-finalisterna har det blivit 90 matcher på två säsonger för klubben i alla tävlingar, 65 i ligan. För det svarade han med 23 ligamål, men bara ytterligare fyra mål i resterande tävlingar.

Så gott som klar för Sevilla

Enligt Silly Season Sverige har Llorente bestämt sig för sin nästa klubbadress. Enligt våra uppgifter ska anfallaren i detta nu befinna sig i Sevilla för att förhandla fram ett avtal med den spanska klubben Sevilla.

Han kommer att skriva på kontraktet under dagen, för att sedan presenteras som ny spelare för klubben senare på kvällen.

Enligt andra uppgifter till Silly Season Sverige har han också setts till på ett hotell i Sevilla.

Sevilla ska vara på jakt efter en ny stjärnanfallare efter att nyckelspelaren Carlos Bacca lämnade för AC Milan. Då ska man vara redo att slå konkurrenterna och värva den landslagsmeriterade anfallaren mitt framför näsan på dessa.

Stort intresse för Llorente

30-åringen har lockat till sig ett stort antal intressenter under sommaren. Arsenal har uppgetts ha 1.95 meter långe anfallaren som en back-up-plan om man inte hittar och lyckas knyta till sig en striker av världsklass. Även deras ärkerival Tottenham har uppgetts vara sugna på att värva Llorente, då man för tillfället endast har Harry Kane som önskvärt anfallsalternativ.

Det mest sensationella ryktet är att Real Madrid vill värva anfallaren för att antingen bredda den nuvarande truppen, eller för att eventuellt ersätta Karim Benzema om han lämnar klubben.

Dessutom har Llorente kopplats ihop med en återkomst till sin gamla klubb Athletic Bilbao, där han spelade 333 matcher för klubben. Han gjorde 118 mål under dessa matcher, vilket gjorde honom till en ikon för klubben.

Hans bästa säsong i den baskiska klubben var året 2011-2012, då han smällde in 29 mål på 53 matcher.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply