Officiellt: Sergio Ramos förlänger med Real Madrid

Nu är det hugget i sten – det blir ingen flytt för Sergio Ramos. Manchester United får leta vidare efter andra alternativ, för spanjorernas lagkapten stannar i Real Madrid.

Under stora delar av sommaren har Sergio Ramos placerats i Manchester United, som har sagts vara mycket intresserade av en värvning. Man skulle utnyttja situationen med David De Gea, som ryktats åt motsatt riktning, för att nå en överenskommelse. Man ville använda målvakten som en ”gisslan”, det vill säga att de inte skulle släppa De Gea om de inte fick Ramos i utbyte.

Nu behöver dock inte Real Madrids fans oroa sig mer, för deras lagkapten har nämligen skrivit på ett nytt kontrakt med klubben. På klubbens hemsida skriver man att det nya avtalet sträcker sig över de nästkommande fem säsongerna, och enligt medier har han fått en rejäl löneökning för att hålla honom kvar på Santiago Bernabeu.

Under dagen kommer Ramos att tackas av fansen på hemmaarenan, något som annars brukar göra när man är nyanländ till klubben.

En riktig klubbikon

Den rutinerade mittbacken har bara vuxit och vuxit sedan hans ankomst till Real Madrid från Sevilla för cirka tio år sedan. Under sina första år i klubben fick han framförallt spela som högerback, en position som han även spelade på i det spanska landslaget, för att sedan konverteras till mittback på heltid.

Han har spelat 445 matcher i alla tävlingar för Real Madrid, och kommer i och med kontraktsförlängningen förmodligen att passera 500 matcher. På dessa matcher har han gjort imponerande 55 mål, vilket ger honom ett målsnitt på 5.5 mål per säsong.

Han har fått bära kaptensbindeln flitigt under de senaste säsongerna, men nu har han tagit över den på heltid efter att Iker Casillas lämnade klubben för Porto tidigare i sommar.

Fritt fram att värva De Gea

Nu när man har säkrat framtiden med Ramos kan Real Madrid rikta allt sitt fokus mot David De Gea, som gör sig omöjlig i Manchester United. Han har varit bänkad under engelsmännens två inledande matcher i Premier League mot Tottenham och Aston Villa. Där har den argentinske landslagsmålvakten Sergio Romero stått mellan stolparna istället, vilket han svarat med två raka nollor.

Enligt engelska och spanska medier ska Real Madrid förbereda ett nytt bud under de kommande dagarna.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply