Gökhan Inler snart klar för Premier League

Napolis mittfältsstjärna Gökhan Inler snart Leicesterspelare

Ryktena om en flytt har pågått ett tag. Nu ska mittfältaren vara på plats i Leicester för den medicinska undersökningen innan han skriver på.

För några dagar sedan uppgav trovärdiga The Guardian att Leicester FC ska ha budat 65 miljoner kronor för att få loss Gökhan Inler från SSC Napoli. De ryktena har fått rejält med bränsle när källor till ESPN FC ska bekräftat att mittfältaren är på plats för den medicinska undersökningen, efter en lyckad undersökning så ska han skriva på.

Leicesters italienska tränare Claudio Ranieri vill ha in Inler som en ersättare för Esteban Cambiasso som nyligen lämnat för Olympiakos. Det man hoppas Inler ska ge Leicester är rutin på det centrala mittfältet, de nuvarande spelarna där är mellan 24-26 år vilket är ungt.

En landslagskapten och veteran

Om det är rutin i mittfältet som Leicester var ute efter så lär de knappast bli missnöjda. Gökhan Inler är landslagskapten för det schweiziska landslaget som han representerat 83 gånger, hunnit med 2 VM och ett EM. Även på klubblagssidan har mittfältaren en gedigen meritlista, bara i Serie A har det blivit över 250 matcher.

Andra klubbar som har visat intresse för schweizaren ska vara tyska Schalke och turkiska Besiktas, men det verkar som de kommer gå tomhänta. Leicester har denna säsong imponerat med två segrar i inledningen av Premier League, något som kan ha bidragit till att Gökhan Inler valde bort dem andra klubbarna.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply