bet365

Officiellt: Wendt förlänger med Gladbach

Oscar Wendt förlänger med Borussia Mönchengladbach

Den svenska vänsterbacken Oscar Wendt förlänger sitt nuvarande kontrakt med Borussia Mönchengladbach. 29-årige Wendt har skrivit på ett nytt kontrakt som sträcker sig till 2018. Det meddelar klubben på sin officiella hemsida. 

Oscar Wendt blir Gladbach trogen. Den 29-årige svensken har förlängt sitt nuvarande kontrakt med ytterligare två år vilket knyter honom till klubben till och med 2018. Det meddelar den tyska toppklubben på sin officiella hemsida under måndagen. Och Gladbach VD, Max Eberl, är mycket nöjd med sin svensk.

– Under de senaste åren har Oscar utvecklats till en startspelare och en toppspelare för oss, säger Eberl till klubbens hemsida.

– Vi är mycket glada att ha säkrat honom i ytterligare två år. Han kommer vara mycket viktig för de yngre spelarna i truppen med tanke på hans internationella erfarenheter, fortsätter Eberl.

”Bästa beslutet i mitt liv”

Den svenska vänsterbacken gjorde under lördagen sitt 100:ade framträdande för den tyska klubben, när man förlorade med klara 4-0 mot Dortmund, sedan han anslöt från FC Köpenhamn 2011. De senaste säsongerna har Wendt blivit en startspelare för klubben som förra säsongen slutade trea i Bundesliga. En plats som resulterat i en Champions League-plats till hösten. Och svensken själv säger att han är nöjd med sitt beslut att stanna.

– Det är svårt att hitta någon annan klubb i Europa som är på Gladbachs nivå. Laget, fansen, stadion, allt är helt fantastiskt. Att flytta hit var ett av de bästa besluten i mitt liv och jag är lyrisk över att få fortsätta att representera klubben, säger Wendt till klubbens hemsida.

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365