Liverpool möter Lazios prislapp på talangen

Keita Baldé Diao kan köpas av Liverpool i sommar

Lazios stjärnskott Keita Baldé Diao, mer känd som Baldé Keita, har scoutats av större klubbar under flera år. Redan i sommar kan det bli en flytt för 20-åringen då Liverpool uppges matcha Lazios prislapp på talangen.

Sedan 2011 har Baldé Keita tillhört Lazio eftersom han bestämde sig att lämna moderklubben FC Barcelona. Anledningen till att han lämnade den spanska klubben var att han hade blivit bestraffad av klubben i form av en utlåning till Cornella som följd av ett practical-joke på en lagkamrat under en försäsongsturné i Qatar 2010. När han återvända från utlåningen valde han att tacka nej till en fortsättning i Barca och skrev istället på för Lazio.

I Lazio klev han snabbt genom primavera-laget och debuterade för A-laget 2013 efter flera matcher som oanvänd avbytare. När han väl fick chansen tog han den med storm och säsongen 2013/2014 stod han för ett grymt genombrott med fem mål i ligan och ett antal i Europa League. Den succén fortsatte inte riktigt säsongen därpå och han fick ofta se sig petad av det andra stjärnskottet i klubben, Felipe Anderson, och Keita har uppgetts vara besviken över sin situation i klubben. Det kan leda till en flytt redan denna sommaren.

Liverpool möter Lazios krav

Enligt Metro har Liverpool accepterat Lazios begärda summa. Den ska ligga på runt 150 miljoner kronor och det ska Liverpool alltså vara beredda på att betala i hopp om att ha funnit en ersättare till sålda Raheem Sterling.

En flytt kan bli klar detta fönster om allt går som det ska. Liverpool försöker skynda på processen eftersom man anser att den blixtsnabba spanjoren kommer bli en stor tillgång för klubben.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply