bet365

Arsenal vill värva Karim Benzema

Arsenal vill värva Karim Benzema

Londonklubben redo att göra ett drag

Benzema är av intresse för flertalet klubbar men har länge ryktats kunna gå till Premier League och Arsenal, som nu sägs vara redo att ta steget och satsa på att få in den franske anfallaren.

Arsenal har länge varit intresserade av Real Madrids anfallare Karim Benzema, som har haft en bra säsong på Bernabeu förutom en del skador som har hindrat honom från att spela. Sedan sin debut för Madrid 2009 så har anfallaren gjort 159 mål på 311 matcher för det spanska storlaget. Han har under en längre tid varit förknippad med en flytt till London och Arsenal men nu sägs det att Arsenal skall vara redo att värva den 28årige fransosen skriver Metro.

Det sägs att Gunners kan komma att göra en ansträngning att värva den franske strikern ifall Madrid tar in Dortmunds anfallare Pierre-Emerick Aubameyang eller Bayern Münchens målmaskin Robert Lewandowski under sommarens transferfönster, vilket skulle kunna komma att göra Benzema lättillgängligare för en flytt. Men Benzemas tillgänglighet hänger också på hur det går i det domstolsmål som han är en del av, där han kan komma att ställas inför rätta för att ha varit en del av en utpressning mot den franske landslagskamraten Mathieu Valbuena.

Den franske anfallaren kom till Real Madrid 2009 efter att ha gjort några bra säsonger i Lyon där han fick vara med och vinna Ligue 1 fyra år i rad. Med Real Madrid så har Benzema vunnit La Liga, Champions League såväl som Copa del Rey två gånger. Han har även spelat för det franska landslaget sedan 2007. Dock kommer han att missa sommarens EM i sitt hemland, något han själv bekräftat via sitt Twitterkonto, då han inte kommer att bli uttagen på grund av historien med utpressningen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply