Bekräftat: Karim Benzema missar EM 2016

Bekräftat: Karim Benzema missar EM 2016

Inget EM 2016 för Karim Benzema

Spelaren bekräftar själv via sitt Twitterkonto att han inte kommer att bli uttagen till Frankrikes trupp till sommarens EM-slutspel som avgörs i spelarens hemland.

Karim Benzema kommer inte att spela EM i Frankrike 2016, det bekräftar Real Madrid-spelaren själv via ett inlägg på mikrobloggen Twitter.

”Tyvärr måste jag meddela de som alltid har hjälpt och stöttat mig att jag inte kommer att bli uttagen till EM i Frankrike, skriver den franske anfallaren strax innan klockan 18:00 på onsdagen.

Gripen av fransk polis

I början av november månad kom uppgifter om att Karim Benzema ska vara en del i utpressningen av Valbuena och har därför gripits av fransk polis. Real Madrid-anfallaren ska ha anlänt till Versailles polisstation nära Paris klockan 9 på onsdagsmorgonen och därefter placerats i häkte. Detta enligt BFM TV.

I juni månad förra året Mathieu Valbuena ha tagit emot ett samtal under en landslagssamling och blivit tvingad att betala 150.000 euro om han inte ville att sexvideon skulle släppas på internet. Uppgifterna kommer från JDD och Karim Benzemas namn ska ha nämnts flera gånger i samtalet.

”Karim Benzema är inte välkommen i landslaget”

Den franska premiärministern, Manuel Valls, är väldigt sportintresserad och drar sig inte för att kommentera olika situationer som händer i sportens värld. En sak som han absolut inte tolererar är Benzemas utpressning mot lagkamraten Valbuena.
– En bra idrottare ska vara en förebild. Om han inte är det så har han ingen plats i det franska landslaget, sade Valls enligt BBC för ett tag sen och han fortsatte förklara varför:

– Det är så många barn, så många ungdomar i våra förorter som kan relatera till dessa idrottare. Dem är den blåa tröjan, Frankrikes färger, vilket är så viktigt i dessa stunder.

LÄS MER OM EM 2016 I FRANKRIKE

Fotbolls-EM 2016 grupper – samtliga grupper fotbolls-EM 2016

Prispengar fotbolls EM 2016 – prispott & prispengar fotbolls-EM 2016!

EM 2016: Här kommer landslagen att bo

Sveriges fotbolls-EM 2016 matcher – Datum + tider!

EM 2016 spelschema – Euro 2016 – Fotbolls-EM 2016 Frankrike

Så spelar Sverige i EM 2016 – så får du biljetter

Sveriges grupp EM 2016: Sverige får möta Italien i EM-gruppen!

Fotbolls-EM 2016 TV-rättigheter – vem sänder Fotbolls-EM 2016 på TV?

LISTA: Snyggaste matchtröjorna EM 2016

LISTA: Stjärnorna som missar EM 2016

Fotbolls-EM 2016 arenor – samtliga EM 2016 stadium!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply