Pellegrini: Kompany är inte längre oberörbar

bet365

Mittbacken har blivit varnad av Pellegrini

Manuel Pellegrini har varnat mittbacken Vincent Kompany om att han inte längre är oberörbar i Manchester City efter att ha startat City’s två senaste matcher på bänken.

Manchester Citys mittback Vincent Kompany är fast besluten att vinna tillbaka sin plats i startelvan för söndagens Manchester derby på Old Trafford, då han inlett de två senaste matcherna på bänken.

– Förra säsongen slutade vi de sista 6 matcherna utan Vincent och vi vann alla 6, samt släppte bara in två mål. Så spelarens moment är det viktigaste. I början av säsongen sade jag att Vincent och Eliaquim Mangala var oberörbara för att de spelade så bra, säger Pellegrini till The Mirror.

– Vincent spelade inte på fem veckor och när han återvände spelade han 45 minuter [för Belgien] så han är frisk. Vi får se när han återvänder. Men jag kommer alltid säga att det här laget är bättre med Vincent än utan honom, fortsätter Pellegrini.

”Jag har inga problem med honom”

Manchester City tränaren sägs vara besviken på Kompanys beslut att spela för Belgien mot Israel medans han återhämtade sig från en vadskada i en match som var betydelselös för EM kvalifikationen. Pellegrini hävdar dock att så inte alls är fallet.

– Jag har inga problem med Vincent Kompany. Varje vecka måste jag välja den startelva jag anser är den bästa för den matchen. De andra spelarna måste vänta. Det är exakt detsamma för de andra spelarna i truppen. Jag straffar inte Vincent och jag har inga problem med honom. Efter en månad eller fem veckor utan spel eller utan träning måste du vara frisk men du är inte redo att spela i viktiga matcher, säger Pellegrini.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply