Premier League-stjärnor redo att komma ut som gay

Planerar att komma ut för allmänheten

Gay fotbollsspelare har hållit tyst gällande sin sexualitet, en inställning som nu kan vara på väg att ändras. Två Premier League stjärnor sägs vara redo att komma ut som gay.

Två spelare som spelar i Premier League, varav en av dem också spelar för Englands landslag, ska känna sig redo att komma ut som homosexuella, rapporterar The Mirror.

– Stigman är helt borta och allmänheten är mycket mer accepterande. På den här nivån av fotboll är homosexualitet nästan den sista gränsen. Det har alltid varit ett sådant macho spel och, tyvärr, finns det en aggressiv mentalitet på läktaren, kanske mer än i någon annan sport. Men äntligen så vänder det nu och mer idrottare är öppet gay, säger en källa till tidningen.

De båda spelarna har berättat för familj och vänner, samt har stöd från sina klubbar och från det engelska fotbollsförbundet. De två spelarna skulle alltså bli de första någonsin att komma ut som gay offentligt medans de fortfarande spelar i toppdivisionen i England. Stjärnorna sägs planera att offentliggöra det innan nästa säsong börjar.

1990 kom den första brittiska fotbollsspelaren ut som gay, Justin Fashanu. Men han fick så mycket glåpord och hån från såväl spelare som fans, att han hängde sig själv, 37 år gammal. Sedan dess har ingen manlig fotbollsspelare kommit ut som gay medans de spelat professionellt i England. Före detta Aston Villa mittfältaren Thomas Hitzlsperger avslutade sin karriär innan han kom ut som gay 2014.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply