bet365

Van Gaal: Manchester City är favoriter i derbyt

Uniteds tränare ser City som derbyfavoriter

På söndag möts de två storlagen Manchester United och Manchester City återigen i ett hett derby, och nu har Uniteds tränare Louis van Gaal gått ut och sagt att City är favoriter att vinna derbyt.

Louis van Gaal ser Manchester City som favoriter inför derbyt på söndag. Manuel Pellegrini’s lag ligger först i Premier League med 2 poängs försprång medans United innehaver en tredjeplats och van Gaal känner att City har en fördel när de nu möts på Old Trafford på söndag.

– Du måste fråga fansen vilka som är favoriter. Det är inte så viktigt vem som är favorit. Om du tittar på fakta, så är de först. De är favoriterna tror jag, sade van Gaal till reportrar enligt Goal.

– Vi är tvåa eller trea, det finns en målskillnad och en poängskillnad, så jag tror att de är favoriter, fortsatte han.

”Vi hoppas vi kan slå City”

United åkte till Moskva på onsdagen för att möta CSKA i Champions League, en match som slutade 1-1, medans City hade Sevilla på hemmaplan och vann 2-1 tack vare ett sent Kevin De Bruyne mål. Men van Gaal är inte orolig över avståndet hans lag behövt att täcka och insisterar på att de kommer vara fräscha inför derbyt.

– Vi har gjort allting för att hjälpa till med återhämtningen av spelarna. Vi tränade inte för hårt idag, för att undvika skador. Vi har en dag mindre [att förbereda efter Moskva flygningen] men vi måste göra det och det är det vi gör. Vi hoppas vi kan slå City, säger van Gaal.

United tränaren har också sagt att Ashley Young kommer att missa mötet, men är optimistisk över hälsosituationen i laget.

– Det är alltid bättre när en tränare kan välja från många spelare. Det fanns gånger när jag inte hade så mycket att välja ifrån, som förra året, men detta året går det mycket bättre, avslutar han.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply