Uppgifter: Lånet från Chelsea kan bli kvar i Juventus

Juan Cuadrado vill stanna i Turin

Colombianen Juan Cuadrado lyckades inte vinna José Mourinhos förtroende i Chelsea och blev inför den här säsongen utlånad till Champions League-finalisterna Juventus. I Turin har Cuadrado hittat rätt och har den senaste tiden blivit allt mer av en startspelare hos ”den gamla damen” och den snabbe yttern vill nu bli kvar permanent i Juventus.

Juan Cuadrado gjorde stor succé under sin tid i Fiorentina mellan 2013-2015. Chelsea med José Mourinho i spetsen fick då upp ögonen för den vindsnabbe 27-åringen som man sedermera värvade i februari för cirka 24 miljoner pund, motsvarande 310 miljoner kronor. Men det skulle visa sig att tiden i Chelsea inte skulle bli lätt för den colombianske landslagsspelaren.

Cuadrado hade det förtvivlat svårt att ta sig in i startelvan och fick mest förlita sig till korta inhopp. Bara sju månader efter flytten till Premier League var det dags för en återkomst i Serie A sedan Juventus valt att låna in Cuadrado på ett lån som sträcker sig över säsongen 2015-2016. Nu är den kreative yttermittfältaren fast besluten om att stanna i Turin.

”Han har uttryckt sin lycka över att vara här”

Den 39-faldige landslagsspelaren har redan hunnit med 10 framträdanden i Juventus-tröjan sedan han återvände till Italien och Cuadrado har blivit en allt mer regelbunden startspelare under Massimiliano Allegri. För tillfället finns det ingen konkret på bordet för att göra Chelsea-lånet till en permanent Juve-spelare, men under ett möte igår med Juventus aktieägare så uttalade sig klubbens General Manager, Giuseppe Marotta, om Cuadrados framtid.
– Vi har ingen rätt att hitta en lösning för tillfället efter en begäran av Chelsea, sa Marotta.
– Han (Cuadrado) har uttryckt sin lycka över att vara här och sin strävan efter att få vara kvar i klubben.

– Vi kommer att sätta oss ner för att diskutera med Chelsea när tiden är rätt, men det är väldigt sannolikt att det kommer att bli en bra lösning för båda klubbarna

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365