Swanseas Andre Ayew mot Aston Villas Jordan Ayew i avgörande möte

Bröderna möts för första gången i Premier League

Bröderna Andre Ayew och Jordan Ayew spelar i Swansea respektive Aston Villa som idag möts på Villa Park där båda lagen desperat behöver tre poäng.

Andre Ayew har varnat sin yngre broder Jordan Ayew att familjeband inte kommer spela särskilt stor roll när de möts på Villa Park på lördagseftermiddagen. Det är första gången de möter varandra i Premier League, men det kommer inte finnas utrymme för några vänligheter, då båda lagen är i desperat behov av ett bra resultat.

Swansea har inte vunnit på fem ligamatcher och skulle statistiken utökas på den fronten får Garry Monk än mer press på sig. Som vi har skrivit om tidigare här på Silly Season så kan Aston Villas Tim Sherwood stå arbetslös vid dagens slut om hans lag inte vinner för första gången sedan öppningsdagen för säsongen.

– Vi har båda pratat om denna matchen ända sedan vi flyttade till Premier League, säger Andre Ayew till The Mirror.

”I slutet av dagen är vi familj, men …”

– Vi är båda väldigt stolta över att spela i den bästa ligan och att få den här möjligheten att spela emot varandra. Vi båda försöker bara göra våran familj och de Ghanesiska supportrarna stolta, för när vi spelar gör vi det inte bara för oss själva, det finns många supportrar därute som kollar på oss. Vi pratar de flesta dagarna, men inte alltid om fotboll, mer om saker som berör familjen och hur våra liv är i våra nya omgivningar. I slutet av dagen är vi familj, men när vi går ut på planen handlar det om att slåss för dina lagkamrater och supportrar, fortsätter den före detta Marseille spelaren.

– Vi har spelat emot varandra förut och det var lite konstigt. Jag förlorade när vi spelade mot varandra i Frankrike förra säsongen när han var i Lorient – han gjorde två mål och jag ett – så jag hoppas att det inte blir så på lördag. Han kan ha en bra match, så länge vi vinner, säger Andre Ayew vidare.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply