Engelsmannen vill förlänga med Arsenal

bet365

Den engelske landslagsmannen verkar inte ha några planer på att lämna klubben, trots att han endast har ett år kvar på sitt kontrakt.

Arsenal har länge haft svårt att hålla kvar sina stora stjärnor, men under de senaste åren har det blivit ändring på det. Nu har man lyckats hålla kvar sina nyckelspelare för att sedan förstärka med fler världsklasspelare. En spelare man dock är rädd för att tappa nu är Theo Walcott, som är spelaren som varit i klubben längst, då han endast har ett år kvar på kontraktet.

Samma drama hade man med engelsmannen säsongen 2011/2012, då han en bit in på säsongen inte hade skrivit på, men under januarifönstret skrev han på ett fyraårskontrakt som nu håller på att löpa ut. Nu verkar han dock vara sugen på att krita på ytterligare ett nytt avtal med klubben.

– Min agent har pratat med klubben, jag njuter av att spela för den här klubben så jag låter dem sköta det och jag fortsätter spela fotboll. Om det händer så händer, säger Walcott enligt The Guardian.

– Vi kommer bara spela det avvaktande spelet och se vad som händer, men jag är säker på att det inte tar lång tid, fortsätter han.

Har vissa krav

För att förlänga har den vindsnabbe ytteranfallaren vissa krav. Han räknar med att få en löneökning från 90 000 pund i veckan till minst 100 000 pund i veckan, för att komma på jämnare nivå med stjärnförvärven Mesut ÖzilAlexis Sanchez  och Petr Cech som alla tjänar över 100 000 pund i veckan.

Sedan vill han också ha en försäkran om att han får en ärlig chans att spela som striker, där Olivier Giroud brukar spela i den nuvarande startelvan. Walcott fick chansen på positionen under slutet av den gångna säsongen, och för förtroendet tackade han med ett hattrick mot West Bromwich. Värt att notera är att Giroud aldrig har gjort ett hattrick under sin Arsenal-karriär, medan Walcott har smällt in med två sådana som striker. Han gjorde ett i en 7-3-vinst mot Newcastle.

Han ska ha haft det kravet vid den senaste kontraktsfejden, och då fick han spela som ensam topp ett par matcher innan han skrev på ett nytt kontrakt, men sedan flyttades han tillbaka till högerkanten.

Han uppges dock förvänta sig att chanserna kommer, då Giroud inte kommer att spela alla matcher, och andrestrikern Danny Welbeck är relativt skadebenägen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply