Efter succén i Milan – Barcelona vill värva Gerard Deulofeu

Lämnade Barca 2015 – kan gå tillbaka i sommar

Gerard Deulofeu blev aldrig den superstjärna Barcelona hoppats på. Efter några säsonger i Everton, och nu på lån i AC Milan, har dock karriären börjat ta fart för den unge mittfältaren. Och nu kan 23-åringen komma att återvända till Camp Nou – redan till sommaren.

Det är inte alltid lätt som ung talang att slå sig in i Barcelonas a-lag. Den katalanska storklubben har förvisso gjort sig kända genom sin talangfulla ungdomsverksamhet, men det kan dock bli allt för stor konkurrens.

Med storspelare som Iniesta, Messi, Suarez och Neymar har framför allt de offensiva spelarna mer eller mindre ett omöjligt uppdrag framför sig om de vill slå sig in i Barcas startelva.

Kan återvända till sommaren

LÄS ÄVEN: Det tjänar superstjärnorna i Barcelona

Det var något som Gerard Deulofeu fick uppleva. Mittfältaren sågs som en stortalang tidigt under sin karriär men fick ju äldre han blev mindre speltid. Han lånades ut till Everton, en klubb som till slut köpte loss honom. Men i Premier League-klubben blev det inte heller någon islossning. Efter två säsonger valde Liverpool-laget att låna ut 23-åringen till Serie A.

I Milan har stjärnan nu gjort bra ifrån sig, och faktum är att han varit en av klubbens klart bästa spelare sedan han anslöt sig på lån. Nu är han dock aktuell för Barcelona igen. Enligt katalanska TV3 ska Barca vara intresserade av att köpa tillbaka honom från Everton för 140 miljoner kronor.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply