Xabi Alonso avslöjar – var nära flytt till Barcelona

Xabi Alonso avslöjar - var nära flytt till Barcelona

Spanjoren kunde gått till värsta rivalen

I en intervju inför returmötet med Real Madrid berättar Bayern Münchens mittfältare Xabi Alonso att han kunde skrivit på för spanjorerna värsta rival, FC Barcelona.

Xabi Alonso spenderade fem säsonger i Real Madrid och vann bland annat både La Liga och Champions League innan han sommaren 2014 lämnade för spel i Bayern München med Pep Guardiola som tränare. Alonso har nu bestämt sig för att lägga skorna på hyllan efter en framgångsrik karriär och i en intervju med den spanska tidningen El País säger han nu att han var nära att skriva på för FC Barcelona

– Det hände ganska mycket innan jag lämnade Liverpool för spel i Real Madrid. Liverpools klubbledning sa att de ville sälja mig, något även Benítez gjorde, detta samtidigt som Pep Guardiola kontaktade mig och frågade om min situation. Han sa att jag passade bra in hans lagbygge, men att han var tveksam till en värvning då Busquets precis slagit igenom. Tillslut valde Guardiola att satsa på Busquets och det gjorde han rätt i, berättar spelaren.

SE ÄVEN: Real Madrid lönelista & Bayern Münchens löner 2017

Mittfältaren pratade även flytten från Real Madrid då han blev kritiserad för att ha lämnat endast tre dagar innan transferfönstret stängde.

– I Madrid kan du vinna ligatitlar och cuptitlar, men något som var alldeles speciellt var att se fotot på oss efter att ha vunnit Champions League. Jag kunde inte lämna klubben utan att vinna denna titeln. Att vinna Champions League med Real Madrid garanterar en plats i klubbens historia, avslutar baskiern.

Real Madrid ställs mot Bayern München på tisdagskvällen

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply