Dramatik när Boruc straffräddade Saints

Det var ett oerhört viktigt möte på lördagseftermiddagen när Norwich tog emot Southampton på Carrow Road. Norwich som inför mötet var blott fem poäng före nedflyttningshotade Southampton, skulle dock precis som gästerna få det väldigt svårt att spräcka nollan.

I en jämn tillställning på ett kallt och snöigt Carrow Road var det SOuthampton som hade skapat det något vassare chanserna, där Adam Lallana testade målvakten Mark Bunn med ett avslut  som tippades över ribban. Gaston Ramirez var senare nära att chippa in bollen över målvakten, som dock stod för en mycket fin räddning. 

Robert Snodgrass fick sen ett bra läge för Norwich, men avslutet resulterade inte och 0-0 stod sig halvleken ut.  Och i den andra halvleken fortsatte lagen att bränna chanser, när Javier Garridos klumpiga rensningsförsök som landar hos Adam Lallana som dock misslyckas med avslutet.

Southampton fortsatte att ha det något vassare chanserna men det såg ut att bli mållöst på Carrow Road. Men i det absoluta slutskedet av matchen fick Norwich en tveksam straff när mark Clattenburg ansåg att Luke Shaw knuffade omkull en hemmspelare.

Men på Norwich första straff för säsongen, visade Grant Holt att man kanske inte direkt är vana vid att lägga straffar. Straffen räddades viktigt av målvakten Artur Boruc och Southampton fick med sig en otroligt viktig poäng inför fortsättningen av säsongen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply