Sjuk match när Wolfsburg krossade Freiburg

Publiken på Mage Solar Stadion fick uppleva ett riktigt målkalas i lördagens Bundesliga-match mellan Freiburg och Wolfsburg. Dessvärre för de flesta på arenan var det bortalaget Wolfsburg som bjöd på de flesta målen i en match som slutade hela 2-5.

Det började annars bra för hemmalaget Freiburg, som tog ledningen redan efter två minuter via mittfältaren Max Kruse. Cedrick Makiadi bjöd dock tillbaka Wolfsburg i matchen fem minuter senare när han satte bollen i eget mål och kvitterade till 1-1.

Vierinha bjöd på ett riktigt vackert mål efter sexton minuter när han gav Wolfsburg ledningen. Freiburg misslyckades att rensa undan bollen efter frispark och Vierinha drog till med en volley som gick rakt in i krysset. Målvakten Oliver Baumann stod utan chans.

Den kroatiske anfallsstjärnan Ivica Olic bjöd sedan på två mål på raken, det första efter 22 minuter och det andra fyra minuter in i andra halvlek. Det andra målet innebar 1-4 vilket i princip avgjorde matchen.

Johannes Flum reducerade visserligen till 2-4 efter 65 minuter, men närmare än så kom inte Freiburg. Istället satte Diego spiken i kistan med matchens sjunde mål när han satte 2-5 i slutskedet av matchen.