Aston Villa segrade i bottenmötet mot Reading

Efter en av de värsta säsongerna på obehagligt länge för Birminghamlaget Aston Villa, tog man idag tre oerhört viktiga poäng i bottenmötet mot Reading, borta på Madejski Stadium.
Men Villa var som sagt inte ensamma att vara under nedflyttningshot, även Reading är i dagsläget i behov av varje poäng man möjligen kan få och såg detta som en viktig chans att klättra sig över nedflyttningsstrecket. Så vad gick nu fel – eller rätt?

Matchen inleddes inte på allvar för än i den 32:a matchminuten utmed ett tungt självmål av Aston Villas Nathan Baker, men som hans lagkamrat Christian Benteke snabbt såg till att jämna ut till 1-1 – bara någon minut senare. Strax innan halvtidsvilan vaknade Villa till och såg till att sätta ner foten på allvar med ett oförväntat 2-1-mål av den vindsnabbe Gabriel Agbonlahor.

Trots att Reading under den andra halvleken desperat jagade ett kvitteringsmål så lyckades man inte med vad man hoppades på utan gick poänglösa ur detta möte som alltså slutade 2-1 till Aston Villa.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply