Viktig seger för jumbolaget QPR

Utmed ett tidigt baklängesmål efter så lite som tjugo minuter spelade, av Sunderlands Steven Fletcher, fick hemmalaget QPR en brant uppförsbacke att bestiga. Men utmed ett snabbt kvitteringsmål, blott tio minuter senare, av lagets succéstriker Loic Remy, kunde man även se till att gå ut från den första halvleken med ett kryss i bagaget.

När den andra halvleken sedan skulle dra igång fanns där inte en kotte på Loftus Road som trodde på ett kryss – detta kunde bara sluta i vinst, oavsett lag.
QPR var det rättvist mest bollhållande och chansskapande laget som dessutom ständigt var uppe och petade i offensiv zon – och till sist skulle det betala av sig. I den 70:e matchminuten lyckades hemmalaget ta ledningen genom Tottenhamlånet Andros Townsend och man vågade nu för en liten stund pusta ut.

Någonting som skulle visa sig vara avgörande för denna QPR-seger var de lokala rivalerna Tottenham, för det var just en gammal Tottenhamspelare som satte tappen i tunnan – Jermaine Jenas, när han i den 90:e matchminuten spikade slutresultatet 3-1 till sitt QPR.

Utmed denna seger och Readings förlust mot Aston Villa, är det nu enbart målskillnaden som får ”The Hoops” att vara kvar på den där skräckinjagande jumboplatsen.