Claudio Ranieri kan adlas

Claudio Ranieri kan adlas

Parlamentsledamöter försöker göra det möjligt

Claudio Ranieri har en fantastisk säsong bakom sig, där han har lett det bottentippade Leicester City till en tabelledande position med chans att vinna Premier League med fyra matcher kvar och nu vill en grupp av parlamentsledamöter försöka få den italienske tränaren adlad om han skulle lyckas.

Claudio Ranieris säsong med Leicester City har varit en riktig framgångssaga. Med fyra matcher kvar att spela har The Foxes ett åtta poängs försprång i toppen av Premier League tabellen och en chans att vinna den engelska ligatiteln. Det är en otrolig historia, då Leicester förra året var nära på att åka ur Englands högsta liga och i början av säsongen var de det laget som alla tippade skulle komma att flyttas ner till Championship. Men vinner de bara tre matcher till så kan de få kalla sig Premier League mästare. Den italienske tränaren sågs som ett märkligt val när han ersatte Nigel Pearson förra sommaren men valet gick verkligen hem.

Så otrolig är triumfen att en grupp av det engelska arbetarpartiet Labours parlamentsledamöter nu vill försöka få Storbritanniens premiärminister David Cameron att adla Ranieri skriver The Mirror. King Power stadions lokale parlamentsledamot Jonathan Ashwort från det engelska arbetarpartiet Labour, insisterar på att Ranieri förtjänar att få all kredit för vad han har lyckats göra.

– Vad Claudio Ranieri har gjort, inte bara för Leicester City men för engelsk fotboll, är ingenting annat än fenomenalt, säger Ashwort.

– Det har varit en underbar saga och supportarna skulle säkert hålla med om att han förtjänar det erkännande en adling skulle innebära. Jag kommer att göra allt jag kan för att övertala parlamentet att belöna honom, avslutar Ashwort.

En adling för Ranieri skulle dock inte betyda att han får lov att kalla sig själv ’Sir’ då titeln enbart kan användas om man är brittisk.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply