City bäst i Manchester

Det var en härlig eftermiddag på Eithad Stadium, och när domaren Howard Webb blåste av matchen så kunde den inte ha varit härligare för alla City-fans.

Manuel Pellegrini och hans mannar dominerade matchen och utdelningen kom för de blåa i den 16:e minuten när Sergio Agüero gjorde ett riktigt drömmål. Det hela började med att Kolarov blev framspelad med en klackpass och slog ett inlägg mot den blivande målskytten. Argentinaren fick dock bollen lite bakom sig, men det var inget som hindrade honom från att sätta bollen i nät. Han fick snyggt upp benet i luften och träffade bollen perfekt. Han behövde inte mer än att vara när bollen, De Gea var chanslös och 1-0 var ett faktum.

Det dröjde till 45:e minuten innan 2-0 målet skulle komma. City fick en hörna som Alvaro Negredo var högst på och nickade mot mål. Där höll sig Yaya Toure påpassligt framme och styrde bollen i mål. Toure lurade vid mållinjen men Antonio Valencia upphävde offsiden då han stod på mållinjen.

Alvaro Negredo var även den som assisterade det tredje målet. I den 47:e Alvaro Negredo sprang ned mot den förlängda mållinjen inne i straffområdet. Väl där vände han upp och slog in en fin pass mot Agüero som inte gjorde något misstag. På volley satte han Citys tredje, och hans andra.

Manchester United var bleka och Citys fjärde var bara en tidsfråga.

Det tog bara tre minuter. Samir Nasri stod för det. Jesus Navas slog ett svepande inlägg från högerkanten. Det nådde ända bort till Nasri som fick till en riktig kanonträff. Det rasslade alltså i nätmassorna för fjärde gången denna kväll på Eithad Stadium.

United skulle ändå få in ett tröstmål. Den glödhete Wayne Rooney satte ett riktigt drömmål på en frispark. Inget att göra för City-målvakten Joe Hart.

4-1 stod sig matchen ut och hemmasupportrarna vandrade hem med ett stort leende på läpparna.