Chelsea vinnare mot Wigan – igen

På nytt ställdes Chelsea mot Wigan, som i den senaste omgången slutade med 2-0. Inför matchen var Rafael Benitez och deras mannar tvungna att vinna denna måstematchen och även Wigan som kämpar för överlevnad.

Det började inte så övertygande för Chelsea. Wigan Athletic inledde matchen på ett bra sätt med mycket bollinnehav och försökte att skapa farliga chanser, utan resultat.

Chelsea lyckades få hål på Wigan i den tjugotredje matchminuten kunde ge hemmalaget ledningen, efter en spelvändning på mitten som Ramires distinkt kunde sätta bollen i nät efter en fin framspelning av Fernando Torres.

Det blev inga fler mål i första halvlek, utan målskörden skulle utökas i den andra halvlek. Eden Hazard fick chansen att utöka, efter tre matchers avstängning och återigen fick han skriva in sig i målprotokollet och presentera sig för Stamford Bridge för första gången sedan belgarens olämpliga uppträdande mot Swansea i ligacupen.

Målet innebar 2-0 och en fortsatt dominans för Chelsea, trodde bl.a hemmalaget men Maloney och Wigan fick ett reduceringsmål direkt efter Hazards mål vilket inte räckte utan matchen slutade med 4-1 denna gången, och matchens två sista mål gjordes av Frank Lampard som med målet gjorde sitt elfte mål i ligan och är fyra mål bakom rekordet i Chelseatröjan i antal gjorda mål samt Marko Marin som gjorde sitt första mål för säsongen.