Chelsea vill ersätta Thibaut Courtois med Gianluigi Donnarumma

Chelsea vill ersätta Thibaut Courtois med Gianluigi Donnarumma

Gianluigi Donnarumma till Chelsea?

Enligt uppgifter till Daily Mail ska Chelsea vilja köpa Milans målvakt Gianluigi Donnarumma om Thibaut Courtois skulle lämna klubben i sommar.

Vem som vaktar målburen i Chelsea nästa säsong är fortfarande oklart. Förra sommaren sålde man Petr Cech till Arsenal och nu ser det ut som att Thibaut Courtois kan lämna klubben efter en usel säsong, något som spelaren själv kommenterade under landslagsuppehållet

I en intervju med den belgiska radiokanalen RTBF säger landslagsmålvakten att han är osäker på var han kommer att spela sin fotboll efter sommarens EM-slutspel.

– Jag vet inte var jag kommer att spela nästa säsong. Mitt nuvarande kontrakt med Chelsea sträcker sig över tre säsonger till men det mesta beror på vad de vill göra och har för planer, sa spelaren i en kort intervju med radiokanalen.

Vill värva Donnarumma som ersättare

Enligt Daily Mail vill den engelska huvudstadsklubben värva in Gianluigi Donnarumma från AC Milan som ersättare om FC Barcelona skulle köpa loss Courtois. Det kommer dock inte bli billigt för Chelsea om man skulle lyckas komma överens med spelaren. Tidningen skriver nämligen att Serie A-klubben kräver närmare 38 miljoner euro för att släppa spelaren i sommar.

Den italienska storklubben sägs dock inte vara intresserade av en affär och vill istället förlänga spelarens kontrakt. Den nuvarande överenskommelsen sträcker sig till och med sommaren 2018, men enligt La Gazzetta dello Sport vill man förlänga spelarens kontrakt och ge honom en löneökning från 250.000 till 1 miljon euro.

 

Denna säsong har Donnarumma släppt in 17 mål på 22 matcher.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply