OFFICIELLT: Cech klar för Arsenal

Efter veckor av  spekulationer är det nu helt klart. Petr Cech lämnar Chelsea för spel i stadsrivalen Arsenal.

Sedan det förra säsongen stod klart att Thibaut Courtois är Chelseas första alternativ mellan stolparna har Petr Cech ryktats bort från klubben. Flera intressenter har nämnts, men nu står det klart att flyttlasset inte går speciellt långt. Den 33-årige tjecken, som totalt gjorde 333 matcher i Chelsea-tröjan, är klar för Arsenal och har skrivit på ett långtidskontrakt. Övergångssumman har inte offentliggjort, men det spekuleras i att The Gunners fått betala omkring 11 miljoner pund.

“Har beundrat Cech under en lång tid”

Arsenals manager, Arsene Wenger, var självklart väldigt nöjd med sitt tillskott och säger följande till klubbens officiella hemsida.

– Petr Cech är en spelare jag beundrat under en lång tid och jag är väldigt nöjd över att han har beslutat sig för att gå till oss. Han har visat under många år att han är en av de enastående målvakterna i världen och han kommer att addera god kvalitet till våran trupp.

“Jag blev övertygad av Wenger”

– Jag är väldigt spänd på att gå till Arsenal Football Club och jag kan inte bärga mig för att gå in i försäsongen. Jag har samma inställning till fotboll, samma motivation och hunger för framgång som jag hade i början av min karriär. När Arsene Wenger talade med mig om hans ambitioner för den här klubben, och hur han såg mig som en del av laget, var beslutet självklart, säger Cech till Arsenals hemsida.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply