Barcelona vill ersätta Marc-André Ter Stegen med Thibaut Courtois

Barcelona vill ersätta Marc-André Ter Stegen med Thibaut Courtois

Thibaut Courtois återvänder till La Liga?

På söndagsmorgonen skriver den spanska tidningen Diario MARCA att FC Barcelona vill ersätta Marc-André Ter Stegen med Chelseas Thibaut Courtois.

På lördagen uttalade sig FC Barcelonas målvakt Marc-Andre Ter Stegen om framtiden om den spanska storklubben och tysken berättade då att han inte ville fortsätta på Camp Nou om målvaktssituationen inte ändras. Tysken har denna säsong fått sitta på bänken till förmån får Claudio Bravo som varit klubbens förstaval när det kommer till spel i La Liga, något som han kritiserat öppet.

Nu säger han till tyska TZ att han har som plan att lämna de regerande Champions League-mästarna om läget inte förändrats innan sommaren.

– Jag vill ta nästa steg och spela mer. Så situationen är tydlig: om inget förändras så måste vi prata, säger Ter Stegen till TZ och fortsätter:

– I bland går det väldigt snabbt i fotboll. När säsongen är slut kommer jag ha spelat 25 matcher. Det är inte lite, men när jag återvänder från landslaget kommer jag förmodligen sitta på bänken i La Liga i El Clasico mot Real Madrid, säger spelaren som sägs ha flertalet storklubbar efter sig.

Barcelona vill köpa Thibaut Courtois

Förra säsongen vann Claudio Bravo priset som La Ligas bästa målvakt men den chilenske landslagsmålvakt fyller 33 senare i år vilket gör att Barcelona vill ha en ung målvakt som man kan ha under flera år. På söndagsmorgonen skriver Diario MARCA att Thibaut Courtois är namnet som står högst upp på Barças lista bland ersättare om Ter Stegen skulle lämna.

Tysken har flera storklubbar från Premier League efter sig och har en utköpsklausul på 80 miljoner euro, en summa som kan komma att sänkas. Något som gör att man vill få in Courtois som enligt tidningen är positiv till en flytt från Chelsea samtidigt som spelaren sägs ha sagt ja till Barça redan för två år sen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply