Chelsea vände och vann mot Sunderland

Det var dags för Paolo Di Canio att göra sin allra första match som manager för Sunderland, när man på söndagseftermiddagen gästade Chelsea på Stamford Bridge. Sunderland som inför den här matchen var i stort poängbehov för att undvika att dras ner ytterligare mot botten, skulle dock få ett gynnsamt läge i den första halvleken.

För det var Sunderland som tog ledningen på Stamford Bridge, även om det var en Chelsea-spelare som skickade in bollen i nätet. På en hörna blev det stökigt i Chelseas straffområde och där Azpilicueta misslyckades helt med rensningen och istället skickade in den i eget nät. 

Ledningen stod sig halvleken ut, men i den andra halvleken vaknade Chelsea till rejält. Fernando Torres, som byttes in till den andra halvleken mot skadedrabbade Demba Ba, tackade för chansen och assisterade direkt fram till Oscar, som på ett mirakulöst konstigt sätt fick in bollen i nätet.

Tio minuter senare tog man även ledningen, där det den här gången var lite snyggare. På en hörnsituation nickades bollen ut av försvaret till David Luiz som drog till emd ett avslut som, via Ivanovic högra fot, bytte riktning och letade sig in till vänster om Sunderlands målvakt.

Chelsea behåller där med sin position i tabellen och stärker sina chanser till spel i Champions League nästa säsong. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply