Ferguson: ”De Gea har mognat”

David De Gea har fått mycket kritik i efter sin flytt från Atletico Madrid till Manchester United. Det efter ett flertal rejäla tabbar, men nu är han bättre om man ska tro hans tränare.

– David har mognat och utvecklats under säsongens gång. Vi har sett en mycket progressiv och utvecklande ung målvakt, och nästa säsong kommer han att vara nästa säsong, säger Alex Ferguson till Talksport. I början av säsongen såg den unge spanjoren skakig och nervös ut, men sedan tog han sig i kragen och leverade två utomordentliga insatser i mötena mot Real Madrid i Champions League.

Tidigare under säsongen roterades målvakten med Anders Lindegaard. Nu har De Gea lyckats hålla undan dansken och cementera en plats i startelvan och Manchester United, det efter en längre tid rykten om att han skulle säljas. Barcelona gav honom en möjlighet att flytta tillbaka till Spanien, men nu ser han alltså ut att ha övertygat sin tränare tillräckligt mycket för att få stanna.

Det återstår att se om De Gea finns mellan stolparna mot rivalen Manchester City på måndag, där United kan utöka sin ligaledning till 18 poäng.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply