bet365

Chelsea tog tung bortaseger mot Norwich

Norwich inledde idag det tuffa och hektiska spelschemat under jul och nyår. Hemmalaget ville komma tillbaka till vinnarspåret efter förlusten mot West Bromwich senast medan Chelsea ville bygga vidare på sin segersvit efter krossen mot Aston Villa på hemmaplan. Det var en avvaktande inledning från båda lagen under de första femton minuterna. Gästerna kämpade ordentligt för att greppa tag om matchen och Norwich försvarade sig med en härlig offervilja, allt för att kunna rädda poäng i den här tuffa matchen. 

Efter den första kvarten tog Chelsea över matchen totalt och Norwich hade svårt att skapa målchanser. De gånger man fick tag i bollen blev man så stressade av Chelsea-spelarnas höga press att man tappade bollen direkt. Statistiken visade att bortalaget sköt hela tretton skott medan hemmalaget endast lyckades att avlossa fyra skott. På tok för att spela på sin egen hemmaplan och alldeles för lite för att rå på ett topplag som Chelsea.

Det blev bara ett mål i den här matchen och det stod Chelseas spanska mittfältsstjärna Juan Mata för. Brassen Oscar assisterade spanjoren med ett briljant passning och Mata gjorde inget som helst misstag utan kunde enkelt sätta det matchavgörande målet. En mycket viktig seger för Chelsea i kampen om Champions League-platserna. Men också skönt för Rafael Benitez, vars relationen med fansen inte har varit den bästa sedan det blev officielt att han skulle ta över. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply