Cazorla avgjorde på Stadium of Light

Tottenhams hemmaseger mot Newcastle betydde bara inte tre poäng för Villas Boas och hans manskap, utan även ny press på Arsenal. Gunners ligger allt jämnt sju poäng bakom rivalen Spurs, men med en match mindre spelad. Eftermiddagens match mot Sunderland skulle på så vis bli en viktig sådan för bortalaget Arsenal.

Arsenal visade från start åt vilket håll man ville ha matchen och skapade direkt ett par heta chanser genom yttern Theo Walcott och centertanken Olivier Giroud. Arsenal lyckades dock inte få dit den direkt och släppte istället in The Black Cats i matchen.

Det var dock Arsenal anfört av Jack Wilshere som återigen skulle ta kommandot i matchen genom ett mönsteranfall fram till playmakern Santi Cazorla som vacker kunde skruva in 0-1 med ett pressat skott i markhöjd. Arsenal var fortsatt bra under den resterande delen av den första halvleken, men lyckades inte ta sig förbi en stabil Simon Mignolet. Den första halvleken slutade 0-1.

Den andra halvleken var till en början en jämn sådan. Wilsheres skada tog hårt på Arsenal som tappade en aning i kreativitet. Det var istället O´Neills Sunderland som gick framåt och jagade en kvittering ändå in i det sista. De lyckades dock inte hela vägen och får se sig besegrade av Wengers Arsenal.

Arsenal vinner med 1-0 efter mål av Santi Cazorla.