Stoke övertygade på Britannia

Stoke City är vanligtvis starka på Britannia och öppnade likt många andra gånger matchen strakt mot bottenlaget Reading.

Shawcross, Crouch och Huth var alla väl framme på fasta situationer, men lyckades inte hela vägen. Federici och Reading-försvaret höll tillsammans tätt bakåt och var en stor anledning till att den första halvleken slutade mållös.

Stoke var det fortsatt bättre laget i den andra halvleken. Hemmalaget som i de senaste matcherna svajat bakåt var numera säkra i defensiven och kunde därefter avancera framåt. Till sist kom det förlösande ledningsmålet genom mittbacken Robert Huth och tyskens panna.

Matchen blixtrade återigen till i slutminuterna med ett mål genom Jerome och en sen reducering från Reading signerat Mariappa. Stoke drog dock allt jämnt det längsta strået och vinner matchen med 2-1.