Hamburg krossade Dortmund på bortaplan

Den polske landslagsanfallaren Robert Lewandowski hamnade i blickfånget när tabelltvåorna Borussia Dortmund tog emot niondeplacerade Hamburg under lördagen. Inför matchen skiljde det elva poäng mellan lagen i Bundesliga.

Lewandowski gav hemmalaget ledningen på Westfalenstadion efter sjutton minuters spel, men fjorton minuter senare blev polacken även utvisad. Däremellan hade Hamburg vänt på matchen med två mål, ett från Artjoms Rudnevs (bara minuten efter Lewandowskis 1-0-mål) och ett mål från Heung Min-Son åtta minuter senare.

Efter det att anfallskollegorna gjort varsitt mål i första halvlek blev mittbacken Jeffrey Bruma utvisad efter en timmes spel. Det hindrade inte Rudnevs från att nicka in sitt andra mål för matchen några minuter senare, när han utökade Hamburgs ledning till 1-3.

Rafael van der Vaart fick sedan lämna plats för mittbacken Slobodan Rajkovic, samtidigt som Dortmund gjorde två offensiva byten när anfallaren Julian Schieber ersatte mittfältaren Sebastian Kehl och mittfältaren Ilkay Gündogan ersatte ytterbacken Lukasz Piszczek.

Det gav ingen utdelning för Borussia, istället gjorde sydkoreanen Heung Min-Son sitt andra mål i matchen i slutminuterna och fastställde därmed slutresultatet till 1-4. En tung förlust för Dortmund och en välbehövlig seger för Hamburg, som nu ligger femma i Bundesliga.