bet365

Försäsongens förlust blev en succé

Så ja! Då var årets första försäsongsmatch över och det är med glädje som jag kan konstatera att det hela slutade med en 2-0-förlust.
”Vänta nu – med glädje? Vem fan är du och vad har du gjort med Christian?”
– Lugna dig i två röda, det är jag. Låt mig nu bara få förklara…

Det där med försäsong är alltid en hård nöt att knäcka. Man skulle kunna kalla det för en sorts uppsjungning inför själva konserten – det vill säga, egentligen så säger det inte någonting om vad som komma skall. Bara för att Britney låter som en kråka på morgonen innan konserten så bäddar det knappast för ett fiasko?
– Eller okej då, mitt senaste uttalande kanske är en tolkningsfråga – men du förstår vad jag menar!

Jag kollade upp lite fakta, googlade lite statistik och rotade lite i Gregg Berhalters källare, och en kula senare fann jag vad jag letade efter – statistik från tidigare försäsonger.
Så låt oss nu, på det nördiga vis som bara en sann fotbollsfanatiker kan, gotta oss i statistiken från samtliga Hammarbys försäsonger under det moderna 10-talet (2010-2012).

Försäsongen 2010 gick till att bli en av Hammarbys allra starkaste. Vi spelade 7 matcher varav 5 av dessa slutade med vinst och 2 stycken i kryss, vilket gav oss ett poängsnitt på 2,43 poäng. Visst ser det lovande ut? – Absolut, men kommer ni ihåg hur det slutade? Vi slutade rätt exakt i mitten av tabellen, på en åttondeplats.

Nu till nästa försäsong, 2011. Som ni antagligen minns så var detta en av de mer svåra säsongerna som Bajare. Det var nämligen den säsongen då vi slutade på en elfteplats, bara en ynka poäng ovanför kvalstrecket ner till division 1.
Visserligen blev inte denna försäsong någon större succé, men 16 poäng på 9 matcher bör ändå ses som godkänt. Detta innebar att vi landade på ett poängsnitt på 1,78 poäng per match – inte för dåligt om jag får säga det själv.

Och nu till den senaste säsongen, hur gick det då?
Under den föregående försäsongen så lyckades vi på 8 matcher ta 12 poäng, vilket rätt och slätt, utan miniräknare, ger oss ett poängsnitt på 1,5 poäng per match. Alltså det sämsta försäsongsresultatet sedan vi flyttades ner. Men trots det så lyckades vi sluta på en fjärdeplats i Superettan; vår bästa placering sedan nedflyttningen.

Så vad är det nu jag vill komma till med detta? Att vi ska förlora för att vinna? – Nej, i det påståendet får man nog leta med förstoringsglas för att finna minsta spår av logik. Men det jag menar är att vi inte ska hänga med huvudet bara för att vi får däng av Vasalund, hur pinsamt det än låter. Istället får vi bara blicka framåt och tänka, ”Jaha, efter regn kommer solsken”. För trots allt så är det vi som är Hammarby.

Kan även passa på att dra Bajens startelvor (i plural) för matchen mot Vasalund, som alltså slutade i en 2-0-förlust.

Första halvleken:

Kevin Angelborn – Billy Berntson, Daniel Theorin, Max von Schlebrügge, Morgan Fox – Kennedy Bakircioglu, Baggio Husidic, Nahir Besara, Nik Ledgerwood – Billy Schuler, Sinan Ayranci.

Andra halvleken:

Tim Markström – Michael Timisela, Thomas Guldborg Christensen, Monday James, Erik Figueroa – Christoffer Carlsson, Mikael Rynell, Robin Tranberg, Christophe Lallet – Mattias Adelstam, Sebastian Castro-Tello.

Christian Sundqvist

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365