Basel vidare i skandalmatchen

0-0 efter den första åttondelsfinalen i Basel. Det gjorde att matchen i Salzburg skulle bli helt avgörande för turneringens framtid.

De schweiziska gästerna skulle få en riktig mardrömstart då mittbacken Marek Suchý visades ut redan i matchminut tio.

Redan tio minuter efter utvisningen öppnade hemmalaget matchseriens målkonto. En viss Jonathan Soriano var påpassligt framme efter en försvarsmiss i Basel-försvaret.

Efter knappa halvtimmen spelad tvingades domare Manuel Grafe avbryta matchen då det kastats in föremål från Basel-fansen.

Strax efter paus skulle dock gästerna få sin kvittering. Lagkaptenen Marco Streller nådde högst på en hörna och kunde kraftfullt nicka in bollen bakom Péter Gulácsi i hemmamålet.

Tio minuter efter det chockade Gaston Sauro hemmapubliken på Red Bull Arena när han utan större problem kunde nicka in tvåan efter en tilltrasslad situation.

I matchens slutskede fick även hemmalaget en man utvisad då Alan tvingades lämna planen efter att ha dragit på sig två varningar.

Matchen slutade 2-1 till Basel, som därmed tar sig vidare till kvartsfinal via 2-1 totalt.