Quaresmas kanon sänkte Napoli

Inför kvällens returmatch hade Porto ett ypperligt läge i Europa League-åttondelsfinalen, efter hemmavinsten med 1-0. Napoli i sin tur behövde jaga mål direkt från start, samtidigt som ett baklängesmål skulle bli väldigt kostsamt för den italienska storklubben.

Napoli fick dock sitt ledningsmål i den här matchen, och det tog 21 minuters speltid. Gonzalo Higuain stod för ett fint förarbete och hittade fram emd en utmärkt passning till inläpande Gortan Pandev, som fri med målvakten virkade in bollen i nät.

I den 69:e minuten ställde Porto om snabbt, där nyligen inbytte Nabil Ghilas spelades fram i kanonläge av Fernando. Porto-stjärnan gjorde sen inte bort sig och placerade in bollen förbi Pepe Reina i Napolimålet.

Och i den 76:e matchminuten punkterade Ricardo Quaresma tillställningen med ett magnifikt nummer. Stjärnan tvåfotade sig genom Napoliförsvaret i straffområdet, innan han med en stenhård vänster dundrade upp bollen i det närmaste krysset.

Napoli jagade efter mål efter det, och i den 92:a matchminuten kom visserligen en kvittering i matchen. Callejon slog in bollen stenhårt från höger i straffområdet till en inrusande Duvan Zapata, som centralt framför mål kunde få en peta bollen förbi Porto-målvakten till 2-2.

Målet blev dock bedtydelselöst då det krävdes ytterligare två för att sno åt sig avancemanget från Porto. Matchen slutade 2-2, totalt 3-2 till Porto och portugiserna avancerar där med vidare till kvartsfinalsspelet.